تغییر فرهنگ سازمانی و روش کاهش رفتار به صورت مثبت

تغییر فرهنگ سازمانی و روشهای مثبت کاهش رفتار
تغییر فرهنگ سازمانی – تقویت رفتارهای دارای فراوانی کم
بعضی از رفتارها اگر با فراوانی کم انجام شوند مطلوب اند. اما اگر به میزان بیش از حد نیاز انجام گیرند نامطلوب یا مضر هستند. پرسنلی که با سرعت خیلی زیاد کارهایش را انجام می دهد و در نتیجه آنها را به صورت بی دقت به پایان می برد، باید وادار شود تا در زمان استاندارد و با دقت کار کند ، یا پرسنلی که هنگام آموزش پرحرفی می کند و فرصت صحبت کردن را از دیگران می گیرد باید تقویت شود تا کمتر حرف بزند تا دیگران هم بتوانند در بحث شرکت کنند.
در روش تقویت رفتارهای دارای فراوانی کم، تقویت به پاسخهایی که به تعداد کمتری انجام می شوند، وابسته است. برای این منظور، باید تعیین کرد که پرسنل در فاصله زمانی معین باید چند پاسخ بدهد. اگر تعداد پاسخهای پرسنل در این فاصله زمانی، بیش از آنچه که تعیین شده است باشد، نباید او را تقویت کرد. اما اگر تعداد پاسخهای او در فاصله زمان تعیین شده به اندازه ای که از پیش قرار گذاشته است باشد، باید او را تقویت کرد. برای مثال، اگر مجموعه بخواهد پرحرفی پرسنل را در جریان بحث گروهی کاهش دهد می تواند با او قرار بگذارد که در هر پنج دقیقه یک دقیقه اجازه صحبت خواهد داشت.
تغییر فرهنگ سازمانی -تقویت دیگر رفتارها
در این روش، هر گونه رفتار مطلوب فرد، بجز رفتار نامطلوبی که قصد حذف آن را داریم تقویت می شود. این روش نیز یکی دیگر از روشهای مثبت کاهش رفتار است.زیرا، عنصر اصلی آن تقویت مثبت است. برای مثال، می خواهیم رفتار نامطلوب پرسنلی را که در هنگام آموزش بیشتر وقتش را بدون توجه به استاد می گذراند با استفاده از این روش اصلاح کنیم. برای این منظور، باید همه رفتارهای مطلوب او را از جمله گوش دادن به حرفهای مجموعه ، سوال کردن از مجموعه ، نوشتن مطالب مورد تقویت قرار دهیم.
از آنجا که روش تقویت رفتارهای دیگر، به حذف رفتار نامطلوب فرد منجر می شود، به آن روش حذف آموزی نیز می گویند.
تغییر فرهنگ سازمانی -تقویت رفتارهای ناهمساز
در این روش، از طریق تقویت نکردن رفتار نامطلوب و تقویت کردن رفتاری که با آن ناهمساز یا مغایر است، به کاهش دادن رفتار نامطلوب می پردازیم. این روش خیلی شبیه به روش قبلی است. تنها تفاوت آنها در این است که در روش قبلی هر گونه رفتار به جز رفتار نامطلوب تقویت می شود، اما در روش حاضر، تاکید بر رفتار مغایر با رفتار نامطلوب است.
برای مثال، پرسنلی را در نظر بگیرید که در کار مزاحم همکلاکاران می شود و کمتر به کار خود می رسد. می خواهیم با روش تقویت رفتار ناهمساز او رفتار او را اصلاح کنیم. برای این منظور، هر وقت که این پرسنل آرام در صندلی خود می نشیند و به انجام کارهای خود می پردازد و کاری به کار پرسنل دیگر ندارد او را تقویت می کنیم. این تقویت سبب افزایش رفتار مطلوب در پرسنل و کم شدن مزاحمتهای او برای پرسنل دیگر خواهد شد.
به عنوان مثالی دیگر، از کاربرد روش تقویت رفتار ناهمساز، اگر بخواهیم پرسنل گوشه گیری را وادار کنیم که از این رفتار خود دست بکشد و با پرسنل هم سن و سال خود به فعالیت بپردازد، باید هر گونه کشش او را در جهت فعالیت گروهی و آمیزش با سایر پرسنل مورد تقویت قرار دهیم.
این آموزش همواره به روز رسانی می شود برای استفاده از اخرین اطلاعات در کانال متخصصین نت عضو شوید
اینجا محل تبلیغات شماست
جهت سفارش با شماره
09123013430
تماس بگیرید
آخرین مطالب علمی
- بهبود دهنده شاخص گرانروی در روغن موتور 7 آبان 1395
- انواع تیغه بولدوزر و تشریح کاربرد هریک 7 آبان 1395
- ضد یخ و ضد جوش به همراه نکات بسیار مهم 7 آبان 1395
- ساختمان سنسور نوری و کاربرد آن درصنعت 7 آبان 1395
- روانکاری یاتاقان ها مختصر و مفید در یک مقاله 7 آبان 1395
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.