برنامه آنالیز روغن و اثر بخشی آن در عیب یابی ماشین آلات

تاکید متخصصین نت به اجرای برنامه ریزی شده آنالیز روغن
آنالیز روغن از جمله روش هایی است که سازمان ها می توانند با حداقل سرمایه گذاری در آن به نتایج بسیار درخشانی دست یابند در ذیل به برخی از این نتایج اشاره می شود :
1- استفاده از برنامه آنالیز روغن جهت تشخیص خرابی
بیش از 3000نمونه آنالیز روغن را به صورت شخصی طی چندین سال سابقه کاری بررسی کرده ام و به جرات می گویم هرگز اشتباهی در خصوص اعلام نتایج از طرف آزمایشگاه مشاهده نکرده ام .
البته در سازمان هایی که هنوز سیستم نگهداری و تعمیرات در آن پیاده نشده اشتباهات و گاهی هم تعمدهایی در خصوص اخذ نمونه جهت انجام آنالیز روغن مشاهده شده ، بعضا سرویس کارانی که برای نمونه گیری مامور شده اند به علت عدم علاقه به نت ، نبود زمان کافی و بی حوصلگی و عدم تعهد به کار اقدام به ارائه نمونه از روغن های سوخته کرده یا در شرایط غیر مناسب نمونه را اخذ کرده اند .(هرچند این موضوع با توجه را می توان با کمی دقت متوجه شد )
استفاده برنامه ریزی شده از تکنیک آنالیز روغن ، انواع فرسایش قطعات در سیستم را مشخص کرده و به شما امکان می دهد بسیاری از خرابی های اولیه را پیش از گسترش شناسایی و با اقدامات کم هزینه برطرف نمایید. شایان توجه است تصمیم گیری بر اساس نتایج آنالیز روغن و تحلیل ریشه ای خرابی نیاز به تجربه و تشکیل یک تیم متخصص برای آنالیز روغن دارد.
2-استفاده از برنامه آنالیز روغن برای تشخیص روغن مناسب
دو مسئله مهم را در نظر داشته باشید اول مناسب بودن روغن از نظر گرانروی و مشخصات سطح کیفی برای دستگاه شما و دوم روش خرید روغن که می بایست به صورت 100% از آن اطمینان داشته باشید . استفاده از آنالیز روغن می تواند مشخص نماید روغن خریداری شده دارای خصوصیات اعلام شده از طرف تولید کننده می باشد یا خیر . ضمنا در صورت تقلبی بودن روغن به راحتی با انجام آنالیز روغن بر روی روغن نو این موضوع کشف خواهد شد .
مناسب است ده درصد از بشکه های روغن خریداری شده را به صورت اتفاقی انتخاب و بعد از نمونه گیری به آزمایشگاه ارسال کنید . دقت داشته باشید بی کیفیت یا تقلبی بودن روغن نو می تواند باعث خرابی های ناگهانی جدی در ماشین آلات گردد .
روغن های موتور را در اولویت قرار دهید ولی سایر روغن ها نیز داری اهمیت بالایی هستند . برخی ماشین آلات راهسازی و معدنی جدید حتما می بایست از روغن های خاص استفاده کنند برای مثال روغن مورد استفاده در چرخ بعضی از برند ها حتما می بایست از یک نمونه روغن خارجی تهیه گردد این روغن به علت داشتن فسفر بالاتر نسبت به نمونه های ایرانی توصیه جدی شرکت تولید کننده است ، در صورتی که این روغن به صورت تقلبی خریداری و استفاده شود بی شک هزینه تعمیراتی بالایی را در پی خواهد شد . لذا آنالیز روغن نو را حتما به صورت اتفاقی از روغن نو در نظر داشته باشد .
روغنی با گرانروی و سطح روکیفی مناسب می بایست حتما بر اساس توصیه شرکت سازنده که در کتاب دستگاه آماده انتخاب گردد. اگر کتاب دستگاه یا اطلاعات دقیقی در دست ندارید می توانید از مشاورین متخصص در این زمینه استفاده کنید و روغن های معادل را انتخاب و یکی از آن ها بر اساس پارمترهای درون سازمانی انتخاب نمایید.
توصیه می کنم روغن ها مورد استفاده را به صورت گردشی و آزمون و خطا تغییر ندهید، به نتایج آزمایشگاه اعتماد کنید و با موفقیت پیش بروید.
3-استفاده از برنامه آنالیز روغن برای بهره برداری بهینه از روغن
بسیاری از شرکت ها زمان دقیقی برای تعویض روغن بخصوص روغن موتور ماشین آلات در نظر ندارند حتی در شرایط بدتر به صورت دوره ای (برای مثال هر ده روز) روغن موتور تمام دستگاه ها را تعویض می کنند . این در حالی است در بسیاری موارد روغن همچنان خواص شیمیایی و فیزیکی خود را حفظ کرده و امکان ادامه کار را دارد . برای مثال مشاهده شده روغن موتور در 70ساعت کارکرد تعویض شده اما روغن به روغن هیدرولیک بیل مکانیکی که با چکش کار می کند اهمیت جهت تعویض به موقع داده نشده. می توان با یک برنامه زمان بندی شده و انجام دقیق آنالیز روغن زمان بهینه تعویض روغن را تشخیص داد .
موضوع بعدی در خصوص آنالیز روغن ارائه گزارش های آماری و پیگری نتایج و اقدام لازم است که در این خصوص مواردی را به حضورتان عرض می کنم :
الف- ساز و کار پیگیری نتایج برنامه آنالیز روغن
بعد از مشخص شدن نتایج آنالیزروغن می بایست تمامی آن ها به افراد مرتبط ارسال شود ، حتی نتایجی که دارای وضعیت عادی هستند را فراموش نکنید . با استفاده از نرم افزار مدیریت ماشین آلات یا نرم افزار اکسل یا به صورت پرونده های کاغذی تمامی نمونه ها بر اساس دستگاه ، سیستم تعمیرات و پروژه می بایست مدیریت شود . نتایجی که نشان دهنده خرابی هستند را بعد از بررسی به همراه یک دستور قاطع به افراد مرتبط ابلاغ کنید ، البته می بایست تمامی هماهنگی ها و گروه سازی ها را از پیش انجام داده باشید . هر دستگاه می بایست با توجه به سوابق تعمیراتی ، سوابق آنالیز روغن و در صورت لزوم بازدید های میدانی و انجام تست های تکمیلی پوشش داده شود .
ب-گزارش دهی نتایج برنامه آنالیز روغن برای سازمان
اگر از نرم افزار مدیریت ماشین آلات استفاده می کند بی شک می توانید تمامی نتایج را در آن ثبت و گزارش های دقیق و مناسبی را در اختیار داشته باشید ، در نهایت تمامی گزارش ها چه گزارش آنالیز روغن و چه سایر گزارش های نگهداری و تعمیرات می بایست در یک قالب پاور پوینت و بر اساس سطح سازمانی ارائه شود ، برای ارائه یک گزارش حرفه ای آنالیز روغن می بایست به سه عامل اصلی توجه داشته باشید ، اول آلودگی های کشف شده ، دوم وضعیت روغن در هر نمونه و سوم خرابی های شناسایی شده . این سه عامل را بر اساس تعداد ، درصد و هزینه های بهینه شده در قالب گزارش ارائه نماید.
شما می توانید با یک سرمایه گذاری بسیار اندک در مقابل هزینه های کمر شکن تعمیرات خودتان کارشناس آنالیز روغن شوید و در سازمان خود بدرخشید اگر به این موضوع علاقه دارید ذیل را مشاهده کنید.
فیروزه ای باشید
دوست و مشاور خوش قول شما
اینجا محل تبلیغات شماست
جهت سفارش با شماره
09123013430
تماس بگیرید
آخرین مطالب علمی
- بهبود دهنده شاخص گرانروی در روغن موتور 1 مهر 1397
- انواع تیغه بولدوزر و تشریح کاربرد هریک 1 مهر 1397
- ضد یخ و ضد جوش به همراه نکات بسیار مهم 1 مهر 1397
- ساختمان سنسور نوری و کاربرد آن درصنعت 1 مهر 1397
- روانکاری یاتاقان ها مختصر و مفید در یک مقاله 1 مهر 1397
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.