آنالیز ارتعاشات و معرفی روش فوریه

مفهوم آنالیز ارتعاشات و دلایل آن
تجهیزاتی که شامل قطعات متحرک هستند ، با فرکانس های مختلفی دچار ارتعاشات می شوند. طبیعت منابع ارتعاشی بر این فرکانس حاکم است ، و می توانند در بازه یا طیف وسیعی تغییر کنند. به عنوان نمونه فرکانس عبور ساچمه های یاتاقان های غلطشی و غیره است. اگر که هر کدام از قطعات کم کم خراب شود ، ویژگی های ارتعاشی آن تغییر می کند ، و تمام موضوع تحلیل ارتعاشات درباره کشف و بررسی این تغییرات است.
این کار با اندازه گیری ارتعاشات کل تجهیز و سپس استفاده از تکنیک های بررسی طیف (spectrum) برای تعیین فرکانس ارتعاشی هر کدام از قطعات انجام می گردد تا معلوم شود که آیا تغییراتی رخ داده است یا خیر.
ویژگی های ارتعاشی چیست ؟
اما با توجه به این حقیقت که سه ویژگی مستقل در آنالیز ارتعاشت را می توان اندازه گرفت ، وضعیت پیچیده می شود. این ویژگی ها عبارتند از شدت، سرعت، و شتاب . پس اولین گام تصمیم گیری نماییم و از چه ابزاری استفاده خواهد شد. گام دوم تصمیم گیری درباره تکنیک مورد استفاده برای آنالیز سنگنال های خروجی ابزار (یا حس گر) اندازه گیری است. به طور کلی حس گرهای شدت (یا دامنه تغییرات) در فرکانس های پایین ، حس گرهای سرعت در فرکانس های متوسط و حس گرهای شتاب در فرکانس های بالا ، حساس تر هستند. قدرت سیگنال در هر فرکانسی تحت تاثیر نزدیکی حس گرها به منبع ارتعاشات در آن فرکانس می باشد.
مفهوم فاز در آنالیز ارتعاشات
یکی از دیگر مشخصات مهم در آنالیز ارتعاشات مربوط به فاز آن است. فاز عبارت است از موقعیت یک قطعه در حال ارتعاش دریک لحظه خاص نسبت به یک نقطه ثابت یا قطعه در حال ارتعاش دیگر. اندازه گیری فاز ، به عنوان یک قانون ، طی اندازه گیری های روتین ارتعاشات انجام نمی شود ، ولی در زمانی که مشکلاتی کشف شود ، می تواند اطلاعات با ارزشی در اختیار قرار بدهد (مانند عدم وجود بالانس ، شفت کج شده ، عدم هم محوری ، شل بودن مکانیکی مکانیزم ها ، نیروهای رفت و برگشتی ، پولی ها و چرخ دهنده های غیر هم مرکز و غیره).
معرفی روش آنالیز ارتعاشات فوریه
آنالیز فوریه نقش مهمی در بررسی ارتعاشات دارد. فوریه کشف نمود که تمامی منحنی های پیچیده آنالیز ارتعاشات (سطح ارتعاشات در برابر زمان) را می توان به تعداد زیادی منحنی های ساده سینوسی تقسیم نمود (که هر کدام دارای یک فرکانس و یک دامنه باشند). در نتیجه با انجام آنالیز ارتعاشات به روش فوریه یک موج پیچیده را می توان به تعدادی دامنه در تعدادی فرکانس تبدیل نمود. در واقع سطح در حال تغییر در طول زمان ، تبدیل به نمایشی از تغییرات ثابتی از دامنه در برابر فرکانس می شود. فرآیند انجام این کار را امروزه تبدیل سریع فوریه (FFT) می نامند.
سیستم های خبره و آنالیز ارتعاشات
نقش سیستم های خبره در بررسی آنالیز ارتعاشات به سرعت جای خود را باز کرده است. امروز می توان سیستم هایی را مشاهده نمود که مشکلات را با دقت یک تحلیل گر با تجربه آنالیز ارتعاشات تشخیص می دهند. چنین ابزارهایی در صرفه جویی زمان بسیار موثر بوده ، و همچنین کاربران را قادر می سازند که نتایج به دست آمده را با تمامی اطلاعات حاصل از اندازه گیری های گذشته مقایسه نمایند.
این آموزش همواره به روز رسانی می شود برای استفاده از اخرین اطلاعات در کانال متخصصین نت عضو شوید
اینجا محل تبلیغات شماست
جهت سفارش با شماره
09123013430
تماس بگیرید
آخرین مطالب علمی
- بهبود دهنده شاخص گرانروی در روغن موتور 6 مرداد 1396
- انواع تیغه بولدوزر و تشریح کاربرد هریک 6 مرداد 1396
- ضد یخ و ضد جوش به همراه نکات بسیار مهم 6 مرداد 1396
- ساختمان سنسور نوری و کاربرد آن درصنعت 6 مرداد 1396
- روانکاری یاتاقان ها مختصر و مفید در یک مقاله 6 مرداد 1396
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.